maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen viettoa

Tiputiitiputtiputiputiiitöötituuu
pääsiäisen aikaan sitä vaan joutuu kituu...

No, ei vaisinkaan.
Kituminen oli ihan juksua.

Pääsiäisen olemme viettäneet monimuotoisesti.

No ekaks - pitkän perjantain aamuna Emäntä ja Isäntä eivät lähteneetkään töihin. Makoilin sohvalla ja odottelin, että saisin alkaa rauhassa nukkumaan. Mutta ei - sitten alkoi touhu. Sänkyvaatteet vaihdettiin. Imuri pörisi. Silistyslauta ja -rauta kaivettiin esiin. Pesukone pyöri. Pölyhuiska heilui. Emäntä huiski lattiamopilla. Lattiaa - onneksi - ei minua eikä Isäntää .

Ei puhettakaan rauhasta eikä nukkumisesta. Mrrrr (sellainen pehmeä mahan pohjasta lähtevä murahdus, joka on lempeä ja ymmärtäväinen murahdus).

Ja sitten lähdettiin Emännän kanssa. Mentiin metroon eikä jäätykään Hakaniemessä pois. Ei ollutkaan työpäivä. Jäimme pois vasta Kampissa. Pyörähdimme Narinkkatorilla (kerrankin oli lääniä valita sopiva kakkapaikka - hahaaa. Ihan poliisiauton viereen en viitsinyt mennä) ja poikkesimme kukkakauppaan ostoksille.
Sitten menimme alakertaan ja odottelimme.

Ja lopulta - tsadappaaaduidaa - iso Onnibussi ajoi laiturille ja sieltä purkautui paljon ihmisiä, joiden joukossa tuli Emännän äiti - voi kuinka IHANAAAAAA!


Sehän takasi minulle paljon paljon rapsutusta, silitystä ja hellyyden osoituksia. Myös naksujen saaminen helpottui, koska Hilkalle ei tarvi koskaan tehdä mitään temppuja. Tosin hauskuutin sitä tekemällä mangustia aina silloin tällöin.

Hilkalla oli synttärit - 85 v.

Emäntä ja Isäntä veivätkin Hilkan juhla-aterialle Meripaviljonkiin
lauantaina. 
Kotiin tultuaan ne kaikki kilvan hehkuttivat, kuinka oli hyvää ruokaa ja riittävästi ja kauniisti tarjolla ja mukavaa henkilökuntaa ja kiva paikka ja ja ja ....Kuten kuvasta näkyy, perjantai ja lauantai olivat kovin sumuisia päiviä. Vasta sunnuntaina alkuiltapäivästä sumu alkoi kaikota ja aurinko paistoi.
Mutta ei meitä säät haitanneet. Meillä oli tekemistä runsain mitoin.

Dominon pelaamista
tekee hyvää matemaattiselle aivolohkolle iästä riippumatta.Sukan kutimista 
näppärä Hilkka aloittaa nykyisin sukat varpaasta


Emäntä kutii kesäpuseroa.... 
Ehkä kesäksi 2023.
Tai purkaa sen ennen kesää 2016.


Minä puolestani suolistin Hilkalta saamani pehmolelun.
Alle 10 minuutista ekat suolet pihalla. JEEEEE!


Ja välillä väriteltiin aikuisten värityskirjaa.
Voi voi voi voi Hilkkaseni, niit jäit koukkuun tähän hommoon! 
Hahaaa!
Vähän meitä naurattaa!


Pääsiäisen pöytää koristivat dramaattisen väriset tulppaanit.


Kaikkien näiden touhujen ja tekemistä lisäksi kävimme tietenkin myös ulkona. Laitoimme ruokaa ja söimme hyvin hyvässä seurassa. Myös unelmatorttua (pahus, siitä jäi kuva ottamatta).

Sunnuntaina iltapäivällä veimme Hilkan takaisin Kampin terminaaliin ja iso Onnibussi hotkaisi Hilkan sisuksiinsa. Me tulimme Emännän kanssa takaisin kotiin metrolla. Jäimme Puotilan asemalla pois metrosta ja kävelimme sieltä kotiin. Teimme vielä lenkkisilmukan Rastilan rannan kävelytien ja Lokitien kautta kotiin. Oli niin hieno sää, että oli ilo ulkoilla. 

Voi Hilkka, kiitos! Oli ihanaa!

Nyt on vielä tämä toinen päästäispäivä edessä. Sää on hieno ja aurinkoinen. Emäntä ja Isäntä puhuvat jotain, että mentäisiin pitkästä aikaa Koirametsään......Ei kommentteja:

Lähetä kommentti